جذب مشتری احتمالی با نام های دیگری مانند جذب سرنخ، تبلیغات Cost Per Lead و Lead Generation نیز شناخته می شود و این روش بازاریابی یکی از شناختهشده ترین و موفق ترین روش های بازاریابی در جهان است. به زبان ساده، در این روش بازاریابی، هزینهی انجام شده تقسیم بر تعداد متقاضیان جذب شده میگردد و نسبت به هزینهی هر مشتری بالقوه (CPL یا Cost Per Lead)، کمپین تبلیغاتی هدایت می گردد.
تبلیغ با هدف Lead Generation و جذب مشتری با این نوع تبلیغات چگونه انجام میشود ؟
فرآیند جذب مشتری احتمالی، چندان پیچیده نیست. اما وقتی به استراتژی صحیح مخصوص کسب و کارتان دستیابید، کنترل مقدار فروش روزانهی کسب و کارتان شما را شگفت زده خواهد کرد.
- محتوای تبلیغاتی با هدف Lead Generation و جذب مشتری احتمالی، با یک یا چند پیشنهاد ویژه به شما مشتریان احتمالی که نیازمند محصول یا خدمت شما هستند نمایش داده شود
- متقاضیان واقعی با توجه به پیشنهاد جذابی که به آنها داده اید روی تبلیغ شما کلیک می کنند و به یک صفحهی وب که حاوی یک فرم ثبت اطلاعات است (به اسم صفحه فرود نیز شناخته میشود) منتقل می شوند.
- در صفحهی وب (که همزمان با تبلیغ آن را طراحی کرده اید)، تمام مزایا، قابلیتهای کلیدی و ویژگی های محصول یا خدمت خود را معرفی میکنید و در یک فرم مشخصات متقاضی را درخواست می نمایید تا توضیحات بیشتر و مشاورهای کوتاه را به صورت تلفنی ارائه نمایید.
- متقاضی مشخصاتش را وارد می نماید و فرم را ارسال می کند.
- شما با متقاضیان جذب شده به صورت تلفنی یا از طریق پیام در واتس اپ ارتباط بر قرار می کنید و بعد از اطمینان متقاضی، محصول یا خدمتتان را به او میفروشید.
مزایای جذب مشتری با روش Lead Generation
- تشخیص هزینهی هر مشتری بالقوه (Cost Per Lead) و شناسایی تقریبا دقیق هزینهی هر فروش (Cost Per Order)
- برنامه ریزی دقیق و آسان جهت افزایش یا کاهش فروش
- فروش به مقدار دلخواه نسبت به تقاضای موجود
محتوای تبلیغ را چگونه طراحی کنم ؟
بگذارید ابتدا بگوییم که بهترین شخص برای نوشتن متن تبلیغاتی نسبت به خدمت یا محصول شما خودتان هستید. چرا که شما بیشترین اطلاعات را از محصول یا خدماتان و مشتری و مخاطبین بالقوه دارید. بنابراین بهترین پیشنهاداتی که می توانید را با توجه به نوع بستری که میخواهید در آن تبلیغ کنید آماده کنید. برای آشنایی بیشتر دربارهی نوشتن متون تبلیغاتی نیز میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
برای تصویر تبلیغاتتان نیز می توانید از نرم افزار های موبایلی مثل … و … و … استفاده نمایید و با استفاده از تلفن همراهتان تصویر تبلیغاتتان را طراحی نمایید.
محتوای تبلیغاتی شما تاثیر زیادی بر هزینهی هر سرنخ (Cost Per Lead یا مخفف آن: CPL) و در نتیجه هزینهی نهایی هر فروش شما (یعنی Cost Per Order) خواهد داشت. به محتوای تبلیغ توجه ویژه ای داشته باشید.
صفحه وب حاوی فرم یا همان صفحه فرود را چگونه طراحی کنم ؟
در صورتی که صفحهی وب برای جذب کاربر ندارید می توانید به آسانی بعد از ورود به پنل تبلیغگرام روی منو «ابزارهای فرود کاربر» -> «صفحات فرود» مراجعه کنید و با کلیک روی دکمهی «صفحه فرود جدید» یک صفحهی فرود رایگان طراحی نمایید و آن را تکمیل کنید.
ایجاد صفحهی فرود و فرم جذب اطلاعات کاربر به وسیلهی تبلیغگرام نیاز به هیچ تخصصی ندارد.
جذب مشتری احتمالی از طریق چه بستر های تبلیغاتی امکان پذیر است ؟
تبلیغات Lead Generation یا جذب مشتری بالقوه از بسترهای اینستاگرام، تلگرام و گوگل امکان پذیر است.
CPL، هزینهی هر مشتری احتمالی یا Cost Per Lead تا چه مقدار باشد مناسب است ؟
این موضوع میبایست توسط شما اندازه گیری و تعیین شود و برای هر صنف و محصول متفاوت است. برای مثال در صنعت ملک، هزینهی هر مشتری احتمالی با حداکثر کیفیت می تواند یکصد هزار تومان هم باشد. چرا که هر معامله چند میلیارد تومان خواهد بود. اما در کمپین تبلیغاتی محصولی که ۵۰ هزار تومان حاشیه سود دارد، این مسئله کاملا متفاوت است.
ضمنا، پیشنهاد ما محاسبهی هزینهی هر فروش (Cost Per Order) بوده و با محاسبهی این عدد شما میتوانید تصمیمات بهتر و دقیق تری بگیرید.
بنابراین حاشیه سود کسب و کار، هزینهی هر Lead و درصد تبدیل سرنخ ها به مشتری نهایی را اندازهگیری نمایید.
برای افزایش بازدهی تبلیغات CPL چه نکاتی را رعایت کنم ؟
برخی نکات میتوانند تا دو برابر بازدهی تبلیغات شما را افزایش دهند. این نکات عبارتند از:
- محتوای مناسب و پیشنهادات جذاب برای متقاضی
- حاشیه سود مناسب برای خدمت یا محصول
- تماس در کمتر از ۵ دقیقه از جذب متقاضی میتواند تا ۲ برابر شانس فروش را افزایش دهد.
جذب مشتری احتمالی برای چه کسب و کارهایی بهترین راهکار است ؟
- کسب و کارهای B2B
- جراحان و کلینیک های زیبایی
- املاک داخلی و خارجی
- فروشندگان و نمایندگان فروش خودرو
- فعالین صنعت گردشگری (فروش بلیط، تور، هتل، مهاجرت، تحصیل و …)
- آکادمی های حضوری و آنلاین و فعالین صنعت آموزش
نرخ بازگشت سرمایه در این نوع تبلیغات میتواند چه میزان باشد ؟
بازدهی تبلیغات از نگاه تبلیغگرام ROAS (Return on Ad Spend) – به زبان فارسی بازگشت سرمایه نسبت به بودجهی مصرف شده است.
برای مثال وقتی برای فروش یک خدمت با قیمت ۱ میلیون تومان شما با بودجهای معادل ۱ میلیون تومان تبلیغ می کنید و ۱ فروش انجام می شود، بازدهی آن تبلیغات برابر با ۱ است.
فرمول :
کل فروش انجام شده به واسطهی تبلیغات تقسیم بر مبلغ هزینه شده برای تبلیغات = ROAS